Acasă Cultură Expoziția ”Martirii Marii Uniri”  la Bruxelles

Expoziția ”Martirii Marii Uniri”  la Bruxelles

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Institutul Cultural Român Bruxelles organizează în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană și cu Ambasada României în Regatul Belgiei, expoziția foto-documentară ”Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție”.

Evenimentul va avea loc joi, 29 noiembrie 2018, ora 18:30, la Muzeul Autoworld din Parcul Cinquantenaire Bruxelles.

”Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție” ilustrează, în 21 de panouri fotografice, parcursul istoric, biografiile şi gândirea politică a personalităţilor emblematice care au avut un rol fundamental la construcţia Marii Uniri. Iuliu Maniu, Pantelimon Halippa, Ion Mihalache, Daniel Ciugureanu, Iuliu Hossu, Arthur Vătoianu,  Ion Nistor, Onisifor Ghibu, Ioan Pelivan, Henri Cihoski, Ioan Lupaș, Silviu Dragomir, Ion Flueraș, Ilie Lazăr, Iosif Jumanca, Aurel Vlad, Mihai Popovici, Alexandru Lapedatu se numără printre cei cărora le datorăm înfăptuirea României moderne. Biografiile sunt cu atât mai impresionante, cu cât destinul lor este mai dramatic.

Scopul proiectului expozițional, realizat de Asociația Identitate Culturală Contemporană cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare dedicat Centenarului României (2017-2018) și Primului Război Mondial, este de a aduce în conștiința publicului secolului XXI, într-o formă științifică, accesibilă și concisă, prin mijloace moderne, personalitățile cu rol primordial în lupta pentru o Românie mare, puternică, indivizibilă.

Expoziția ”Martirii Marii Uniri. Destinele unei generații de excepție” de la Bruxelles încununează seria de manifestări culturale și de diplomație publică dedicate de Institutul Cultural Român Bruxelles CENTENARULUI Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Evenimentul face parte din seria de proiecte  care marchează Ziua Națională a României în acest an, și pe care ICR Bruxelles le organizează la Luxemburg (28 noiembrie) și la Haga (30 noiembrie), în colaborare cu misiunile diplomatice românești din spațiul Benelux.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…