Acasă Intern Centenarul Marii Uniri celebrat în Parlament. Premierul Dăncilă a avut cel mai bun discurs

Centenarul Marii Uniri celebrat în Parlament. Premierul Dăncilă a avut cel mai bun discurs

Primii oameni în stat au participat, miercuri, la ședința solemnă în dedicată Centenarului Marii Uniri.

Președintele Klaus Iohannis  a avut un discurs politizat și virulent – nepotrivit pentru ședința solemnă de marcare a Centenarului Marii Uniri. De asemenea, în discursul său, Iohannis nu a respectat normele de protocol privind adresarea față de personalitățile prezente în sală, ceea ce este nu este scuzabil.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut un discurs care a acordat importanța istorică a marcării Centenarului.

Premierul Viorica Dăncilă a avut cel mai bun discurs.

Premierul Viorica Dăncilă a susținut în discurs că deviza „Prin noi înșine!” de acum 100 de ani ar trebui să aibă un echivalent actual: Prin noi înșine, și nu prin alții, să ne rezolvăm problemele interne.

Viorica Dăncilă i-a salutat pe liberali și a lăudat contribuția Brătienilor în realizarea României Mari, însă a fost și acidă în discursul său la adresa Opoziției.

„Este o ștachetă înaltă lăsată pentru cei care condus astăzi acest partid”, a subliniat ea.

„Oricât ar fi de acerbă această luptă politică aici în Parlament, nu există niciun motiv care să justifice un vot împotriva propriei țări”, a mai spus premierul.

„Celor care reprezintă România la un nivel sau altul le-aș recomanda ca indiferent de opiniile lor politice sau personale să se gândească la interesul nostru comun ca națiune europeană, nu doar la nemulțumirile lor personale. Celebra deviză „Prin noi înșine” pusă de Brătieni pe frontispicul Marii Uniri trebuie să își găsească un corespondent și în actualitatea noastră. Prin noi înșine, și nu prin alții, ar trebui să ne rezolvăm problemele noastre din România. Prin noi înșine și nu prin alții ar trebui să ne apărăm interesele naționale în Europa și în general în bine, iar asta nu ne face mai puțin europeni”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, premierul a adresat un mesaj și UDMR, parlamentarilor minorităților naționale, dar și președintelui Klaus Iohannis.

„În această ședință solemnă a Centenarului adresez un mesaj de pace politică și către președintele României, domnul Klaus Iohannis. Așa cum am spus de-a lungul întregului meu mandat, am convingerea că, indiferent de mizele politice sau electorale pe care le avem în față, în calitățile oficiale pe care le avem ca prim-ministru sau ca președinte avem datoria de a coopera de a colabora între noi”, a spus premierul.

„Este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște și pace, fără dezbinare”, a adăugat premierul Dăncilă.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…