Acasă Extern Ministrul de Externe al Marii Britanii: Prefer un Brexit fără acord decât să rămânem în UE

Ministrul de Externe al Marii Britanii: Prefer un Brexit fără acord decât să rămânem în UE

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat joi că dacă ar avea de ales între anularea Brexit şi un Brexit fără acord, ar prefera ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord, potrivit Reuters.

El a mai adăugat că anularea Brexit, în contextul în care britanicii au hotărât ieşirea din UE în urma referendumului din 2016, ar reprezenta un risc mai mare la adresa democraţiei decât un Brexit fără acord, cu toate că mediul de afaceri a avertizat în repetate rânduri că o ieşire fără acord ar afecta economia ţării.

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European, care a fost marcat de divergenţe franco-germane.

Pe lângă amânarea Brexit până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează surse diplomatice, citate de cotidianul The Guardian.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…