Acasă Cultură Filme românești la „Zilele Filmului Francofon” din Ungaria

Filme românești la „Zilele Filmului Francofon” din Ungaria

Sub auspiciile Sezonului România-Franța, în perioada 27 februarie – 8 martie 2019, Institutul Cultural Român Budapesta va participa la cea de-a IX-a ediție a „Zilelor Filmului Francofon”, ce se va desfășura la cinematografele de artă Corvin, Puskin și Toldi, precum și la sala Auditorium a Institutului Francez din Budapesta.

Ca în fiecare an, pe întreg parcursul lunii martie, Ambasada României în Ungaria și ICR Budapesta vor participa, alături de alte ambasade și institute culturale din capitala Ungariei, la o serie de evenimente teatrale, concerte, expoziţii, momente literare, mese rotunde, concursuri educative, ateliere şi proiecţii cinematografice, toate acestea întregind profilul devenit marcă al „Festivalului Francofoniei”.

La data de 1 martie 2019, la Cinematograful „Toldi” va avea loc de la ora 18.00 o proiecție unică a filmului documentar „Licu, o poveste românească” (r. Ana Dumitrescu, cu: Liviu Canțer), premiat în anul 2018 cu trofeul „Golden Dove” la Festivalul Internațional de Film Documentar și de animație DOK Festival din Leipzig, și selectat pentru mai multe festivaluri prestigioase.

La 28 februarie 2019, respectiv 6 martie 2019, cu începere de la ora 20.30, Cinematograful „Toldi” va găzdui două proiecții ale lungmetrajului „Singură la nunta mea”, (coproducție Belgia-România, r. Marta Bergman, cu: Alina Șerban și Tom Wermeir), film selectat în anul 2018 în cadrul programului ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes.

Filmele vor fi proiectate în limba originală, cu subtitrare în limba maghiară.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…