Acasă Diverse Încă patru produse TRADIȚIONALE româneşti se află în proces de verificare la CE

Încă patru produse TRADIȚIONALE româneşti se află în proces de verificare la CE

Patru produse se află în proces de verificare la Comisia Europeană (CE), respectiv caşcavalul de Săveni, salata cu icre de ştiucă de Tulcea, salata tradiţională cu icre de crap şi plăcinta dobrogeană, anunţă ministerul Agriculturii.

Acestea sunt: caşcavalul de Săveni – IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata cu icre de ştiucă de Tulcea – IGP (Indicaţie Geografică Protejată), salata tradiţională cu icre de crap – STG (Specialitate Tradiţională Garantată), plăcinta dobrogeană – IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Totodată, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Naţionale a mai spus că, în prezent, există 727 de produse tradiţionale înregistrate pe scheme de calitate româneşti şi şapte înregistrate pe scheme europene.

”Aceste produse tradiţionale, alături de ţăranii ospitalieri şi gospodari din mediul rural, alături de tradiţiile care încă se mai păstrează şi de peisajele din satul românesc fac mult bine imaginii României şi suntem datori să susţinem acest lucru. Avem aici un exemplu de lanţ scurt, unde producătorul/procesatorul se întâlneşte direct cu consumatorul, fără intermediari. Este un concept larg răspândit în Europa, la noi mai puţin, dar credem că merită să sprijinim acest demers pentru că este o activitate, în primul rând mai sănătoasă atât pentru producătorii şi procesatorii mici cât şi pentru consumatori”, a spus ministrul de resort, conform unui comunicat publicat pe site-ul MADR.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…