Acasă Cultură Cât de creștină e Casa Regală?

Cât de creștină e Casa Regală?

Dacă ești Principe nu poți să-ți vezi bunicul pe patul de moarte.

Casa Regală i-a interzis Principelui Nicolae să îl vadă pe bunicul său, Regele Mihai, care se află grav bolnav în spital. Principele Nicolae a încercat de șase ori până acum să-și vadă bunicul și de fiecare dată Casa Regală i-a interzis.

Motivul? Principele Nicolae nu mai este moștenitorul tronului (!?).

Dar la Casa Regală nu există și grad simplu de rudenie, respectiv nepot – bunic?

La Casa Regală nu există credința creștină?

La noi, la români, când e vorba de un membru al familiei grav bolnav, mai ales când e vorba de o relație de sânge atât de apropiată nepot – bunic, se lasă la o parte orice fel de conflicte și supărare. Iar mamele românce își apără întotdeauna copiii.

Principesa Margareta ar fi dat dovadă de sentimente creștine și de înțelepciune dacă l-ar fi lăsat pe Principele Nicolae să-și vadă bunicul.

Dar, membrii Casei Regale a României, așa cum nu vorbesc bine limba română nu pot avea nici simțăminte la fel ca românii.

Dar sentimente creștine au? Răspunsul la această întrebare este lesne de găsit în PLÂNGEREA PENALĂ formulată de Principesa Margareta împotriva Principelui Nicolae.

Îmi pun o singură întrebare: Câtă ură sau câtă frică poate exista în sufletul uni om pentru a recurge la astfel de metode?

Nu îl cunosc pe Principele Nicolae, dar am un sentiment de compasiune pentru el că avut ghinionul să se nască într-o familie în care titlurile predomină sentimentele și relația de rudenie nepot – bunic.

 

 

5/5 - (119 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…