Acasă Evenimentele din Decembrie `89 Confiscarea revoltei populare din decembrie 1989 și lovitura de stat dată de Ion Iliescu și clica lui

Confiscarea revoltei populare din decembrie 1989 și lovitura de stat dată de Ion Iliescu și clica lui

În data de 22 decembrie 1989, la 2-3 ore după fuga dictatorului Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu prelua de la generalul Ștefan Gușă, șef al Marelui Stat Major, și de la prim-adjunctul ministrului apărării, generalul Atanasie Stănculescu, și alți generali, controlul Armatei și a Ministerului de Interne. Până în prezent nu a explicat nimeni de ce era îndrituit Ion Iliescu să preia conducerea forțelor armate și de ce generalii Armatei Române au procedat astfel.

Jurnalul Cotidianul scoate la lumină modul în care a fost confiscată revolta populară împotriva regimului Ceaușescu și lovitura de stat dată de Ion Iliescu și clica lui prin emiterea ilegală a Decret-Lege nr. 1, publicat în Monitorul Oficial din 22 decembrie 1989. Consiliul Frontului Salvării Naționale a fost investit legal să emită decrete-lege abia în data de 26 decembrie 1989. Acest Decret-Lege nu este semnat de nimeni, ceea ce indică faptul că cei care l-au emis și publicat erau conștienți că ceea ce fac este ilegal și au dorit să-și ascundă identitatea, pentru a fi mai greu de tras la răspundere. Mai mult, Decret-Lege nr.1 din 22 decembrie 1989, în art. 6, deposeda co-proprietarii de întreprinderi de părțile sociale pe care le dețineau în economia țării, plătindu-se în schimb sume modice, în perioada 1990-1993. Prin art. 6 din decretul-Lege nr. 1/22.12.1989 avea să înceapă distrugerea economiei naționale.

Articolul publicat de jurnalul Cotidianul, în data de 3 ianuarie 2020, intitulat ”Cum a fost naționalizată economia națională în decembrie 1989”, poate fi citit accesând link-ul de mai jos:

Cum a fost naționalizată economia națională în decembrie 1989

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Evenimentele din Decembrie `89
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…