Acasă Evenimentele din Decembrie `89 Marş de comemorare a Revoluţiei din decembrie 1989

Marş de comemorare a Revoluţiei din decembrie 1989

Sute de persoane au plecat duminică seara, din Piaţa Victoriei, într-un marş de comemorare a Revoluţiei din decembrie 1989, cu traseul Piaţa Universităţii – sediul Ministerului de Interne.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” şi scandează „Cinste lor, eroilor!”.

În fruntea coloanei s-a aflat un banner inscripţionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute în urmă cu 30 de ani:

„Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!”, Libertate te iubim/Ori învingem ori murim!”, Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi/Pe cine apăraţi?”.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au ajuns la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei Române, care se desfăşoară în Piaţa Universităţii. Ei au plecat alături de sutele de participanţi, într-un marş de comemorare a Revoluţiei Române, care a avut ca punct de pornire Piaţa Victoriei, cu traseul Piaţa Universităţii – sediul Ministerului de Interne.

Între cei prezenţi la manifestare s-au aflat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

În faţa oficialilor prezenți la eveniment este desfăşurat drapelul României.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi în piaţă baloane albe pe care este scris „Libertate” şi scandează „Cinste lor, eroilor!”, „Cine a tras în noi, între 18 şi 22?”, „Păcat de sângele vărsat!”, „Jos comunismul!”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Evenimentele din Decembrie `89
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…