Acasă Evenimentele din Decembrie `89 Decembrie 1989: USLA droghează și torturează – interviu (II)

Decembrie 1989: USLA droghează și torturează – interviu (II)

Publicația Cadran Politic continuă seria de dezvăluiri privind privind Evenimentele din decembrie 1989.

Vă prezentăm a doua parte  din interviul realizat cu domnul Marian Romanescu, care în decembrie 1989 era ofițer de contrainformații cu gradul de căpitan în cadrul Unității Speciale de Luptă Anti-Teroristă (USLA).

Domnia sa dezvăluie câteva adevăruri care vor zgudui lumea subterană a „Revoluției din decembrie 1989”.

Marian Romanescu a avut în obiectiv ”Dosarul Barajul” care făcea parte dintr-o operațiune a Securității privind agenții KGB de pe teritoriul țării noastre. În atenția Securității, mai precis a Unității 0110, intrase și Ion Iliescu cu indicativul ”Barajul 1”. Unitatea 0110 se afla în relații profesionale cu colonelul Trosca Gheorghe, locțiitor comandant și Șef de Stat Major al USLA – trupele de elită ale Securității.

În decembrie 1989, Marian Romanescu, care la acea dată era căpitan de contrainformații în cadrul USLA și lucra sub directa îndumare a colonelului Gh. Trosca, era una dintre puținele persoane care dețineau informații despre activitatea pro KGB/GRU a lui Ion Iliescu.

În decembrie 1989, col. Gheorghe Trosca avea în fișet documentele privind activitatea lui Ion Iliescu și aparteneța acestui la un grup pro Kremlin care pregătea o lovitură de stat.

Colonelul Gheorghe Trosca a fost a fost ucis în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989. Cu privire la moartea acestuia s-a vehiculat ipoteza că acesta a fost ucis, din răzbunare, de generalul Nicolae Militaru, pe motiv că Trosca ar fi deconspirat legăturile acestuia cu KGB. Din dosarul de cadre al lui Gh. Trosca și din dosarul acestuia de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității nu rezultă însă vreo legătură cu generalul Militaru. În perioada 1977-1979 Trosca fusese detașat pentru studii la Academia Militară, Facultatea de Arme Întrunite, Tancuri și Auto, trecerea în rezervă a gen. Militaru petrecându-se în 1978. Din acest motiv, conflictul Militaru-Trosca a fost considerat „inventat” de către cercetători în domeniul istoriei.

După eliminarea fizică a col. Gheorghe Trosca, fișierul acestuia a fost spart de către Dan Gheorghe, adjunctul lui Gh. Trosca, iar documentele găsite în fișet au fost predate grupului Ion Iliescu.

Întrucât, Marian Romanescu era singurul ofițer din cadrul USLA care deținea informații despre operațiunea ”Barajul” și despre implicarea lui Ion Iliescu (indicativ ”Barajul 1”)  în activități pro KGB/GRU pentru organizarea unei lovituri de stat, s-a încercat decredibilizarea acestuia, chiar de către colegii lui, sub comanda lui Dan Gheorghe.

După ani de luptă în justiție și o hotârâre favorabilă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind TORTURA la care a fost supus chiar de către colegii săi, Marian Romanescu a publicat cartea ”USLA în stare de hipnoză”.

Redăm mai jos a doua parte a interviului realizat cu domnia sa:

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Evenimentele din Decembrie `89
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…