Acasă Intern PSD: Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată de un fost agent al poliţiei politice

PSD: Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată de un fost agent al poliţiei politice

Partidul Social Democrat susţine, într-un mesaj postat pe Facebook, că este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste, referindu-se la Augustin Lazăr, cel care a făcut luni anunţul trimiterii în judecată.

„Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar. Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României! Acum ştie că Lazăr a făcut poliţie politică, dar îl protejează”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidul Social Democrat.

Social democraţii precizează că statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construită cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist.

„Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomunişti. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, îşi arată adevărata faţă de protector al securiştilor şi exponenţilor aparatului represiv ceauşist”, potrivit sursei citate.

PNŢCD: Augustin Lazăr a compromis dosarul Revoluției

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat luni că partidul său doreşte aflarea adevărului despre Revoluţie, dar, în opinia sa, procurorul general, Augustin Lazăr, a compromis Dosarul Revoluţiei pentru că s-a folosit de acesta pentru a-şi ”spăla trecutul de protector al torţionarilor”

”PNŢCD şi-a dorit încă din 1990 să se afle adevărul despre Revoluţie şi declară că doreşte acest lucru şi în continuare. Ceea ce a făcut procurorul general, Augustin Lazăr, este inacceptabil. Acesta a compromis dosarul Revoluţiei, folosindu-se într-un mod nedemn de acest dosar pentru a îşi spăla trecutul de torţionar, de protector al torţionarilor pe de o parte, iar pe de altă parte pentru a care din acest dosar un subiect de campanie electorală.

Pavelescu a susţinut că, în mod normal, conferinţă de presă în care s-a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei trebuia ţinută de procurorii de caz.

”Era nevoie să se dea mai multe detalii despre acest dosar pe care societatea românească în aşteaptă de 30 de ani. Ori, procurorul general nu a făcut acest lucru. Din contră, a folosit acest dosar în interes personal. Este motivul pentru care solicităm înco o dată demisia sau revocarea din funcţie a procurorului general de către preşedintele României, cu atât mai mult cu cât domnia sa are deschis un dosar pentru infracţiuni contra umanităţii”, a spus Pavelescu.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…