Acasă Intern Şedinţă solemnă a Parlamentului, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie – Iohannis: Nu am aflat adevărul despre Revoluţie

Şedinţă solemnă a Parlamentului, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie – Iohannis: Nu am aflat adevărul despre Revoluţie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului care marchează împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, că au fost diferite iniţiative pentru a comemora evenimentele, dar „cu un singur lucru am rămas datori: nu am aflat adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în timpul revoltei anticomuniste din 1989”.

„Statul român a întârziat nepermis de mult aflarea adevărului, iar aceasta este o piatră de încercare pentru justiţia română”, a spus Iohannis. Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit luni, într-o şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, fiind prima dată când parlamentarii comemorează evenimentele din decembrie 1989 la momentul începerii acestora la Timişoara.

Anul 1989 a pus capăt regimurilor comuniste din ţările din Europa Centrală şi de Est. România a fost singura ţară ex-comunistă în care trecerea la democraţie s-a făcut prin violenţă, prin ample proteste şi lupte de stradă şi în care conducătorii vechiului regim au fost executaţi. Scânteia care a declanşat focul ce a mistuit dictatura lui Nicolae Ceauşescu a apărut la Timişoara.

Între 16 şi 20 decembrie 1989 a avut loc aşa-numita „Revoluţie de la Timişoara”, iar 21 decembrie este considerată prima zi a Revoluţiei în Bucureşti.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…