Acasă Diverse De ce te îmbolnăvești când zbori?

De ce te îmbolnăvești când zbori?

Oamenii adesea se îmbolnăvesc după o călătorie cu avionul. Pentru mulți, o răceală după un zbor lung este inevitabilă.

Ce ne îmbolnăvește după un zbor?

Numărul mare de persoane care se află alăturate în interiorul unui tub metalic sub presiune timp de câteva ore face activ terenul de reproducere al microbilor.

Însă, realitatea este mai complexă.

Contrar credinței populare, aerul din cabina avionului nu atât de murdar cum se crede.

Potrivit Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni, riscul de îmbolnăvire în avion este similar cu cel al altor activități, cum ar fi vizionarea filmelor sau trenul. IATA susține că filtrele HEPA din cabină pot elimina 99,9995% din germeni și microbi în aer. În plus, aerul cabinei este doar aer recirculat pe jumătate. Cealaltă jumătate este aerul proaspăt pompat din exterior.

Dar asta nu înseamnă că mediul în cabină nu poate contribui la îmbolnăvirea dvs. Dacă cineva se află lângă tine și are o răceală, poți să o contactezi și tu. Și apoi, sunt multe suprafețe cu microbi la bordul unei aeronave.

Potrivit unui studiu realizat de microbiologi, mesele pliabile atașate scaunului sunt un teren al bacteriilor. In cadrul studiului, microbiologii au găsit o medie de 2.155 unități care formează colonii (CFU) pe suprafața acestor mes. O medie de „doar” 265 CFU se află pe butonul de spălare al lavoarului de la toaletă.

Toaleta din avion este unul dintre locurile preferate pentru reproducerea E. Coli. Profesioniștii din domeniul sănătății sfătuiesc să nu atingeți nimic cu mâinile toaleta, ci sugerează folosirea de prosoape de hârtie când atingeți robinetul sau capacul toaletei.

O altă zonă de evitat în interiorul avionului sunt buzunarele din spatele scaunelor. De la șervețele folosite la tăierea unghiilor, la scutece murdare, oamenii împachetează tot felul de materiale infestate cu germeni în buzunarele scaunelor avionului.

Această concluzie este susținută de un studiu al Universității Auburn, care a constatat că bacteriile pot supraviețui în buzunarele scaunului timp de o săptămână.

Acest lucru duce la următoarea zonă de evitat – revistele de zbor. Când sunteți tentați să ridicați o revistă, gândiți-vă cât de mulți oameni au parcurs acele pagini.

În afara germenilor există și alte motive pentru care călătorii sunt susceptibili la boală după zbor. Schimbarea fusului orar dereglează” ceasul nostru interior”. Este un sistem sofisticat care se află în fiecare celulă și organ din corpul nostru și este controlat de un” ceas de control principal” din creierul nostru. Fiecare ciclu al ceasului este de aproximativ 24 de ore și este resetat în fiecare zi printr-o serie de indicii, cum ar fi lumina, ciclurile de temperatură și alimentele.

Un studiu recent al Universității Cambridge a arătat că o întrerupere a ritmului interior al unei persoane poate compromite sistemul imunitar, făcând oamenii să devină sensibili la infecții.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…