Acasă Cultură 70 de ani într-un Centenar – Dialoguri muzicale România–Israel

70 de ani într-un Centenar – Dialoguri muzicale România–Israel

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și Academia de Muzică și Dans din Ierusalim vor desfăşura proiectul 1 Decembrie 2018- concert special de muzică clasică la Muzeul Național George Enescu.

Prof. Elisabeth Berkovits

Evenimentul va avea loc în data de 3 decembrie 2018 începând cu ora 19.00, în aula Palatului Cantacuzino, din Calea Victoriei, Nr 141.

Concertul de muzică reprezintă un moment cultural comun între instituţiile din România şi Israel pentru marcarea şi promovarea valorilor culturale comune, aşezate într-un dialog muzical cu ocazia Centenarului Marii Uniri a României şi a 70 de ani de la înfiinţarea Statului Israel.

Manifestarea culturală se bucură de sprijinul doamnei profesoare Elisabeth Berkovits, director al Departamentului Proiecte Speciale din cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, originară din România.

Spectacolul se adresează românilor și publicului cunoscător, și are drept scop conștientizarea apartenenței la valorile spirituale ale României şi Israelului.

Proiectul se înscrie în programul ,,Caravana Identității Românești – Program din domeniul identitar românesc”.

Prof. Elisabeth Berkovits a absolvit Conservatorul de Muzică din Cluj și a emigrat în Israel, în anii 1970. Domnia sa a fost profesorul de pian a celor doi băieți ai premierului Israelian Benjamin Netanyahu, fiind bună prietenă cu Sara Netanyahu.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…