Acasă Extern Anchetatorii OPCW au access în Douma

Anchetatorii OPCW au access în Douma

Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice au avut astăzi acces în Douma, spune Rusia, potrivit BBC.

Experții au sosit sâmbătă în Damasc, dar nu au putut vizita orașul Douma, situat în apropiere, din cauza „problemelor de securitate” citate de Rusia.

Oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că Rusia, aliatul guvernului sirian, ar fi putut manipula acest locul unde a avut loc presupusul atac cu arme chimice.

Guvernul sirian insistă că incidentul de la Douma, pe 7 aprilie, a fost fabricat.

Activiștii de opoziție, organizațiile medicale și lucrătorii de la grupurile umanitare au declarat că mai mult de 40 de persoane au fost ucise când avioanele au aruncat în oraș bombe chimice ambalate în butoaie, în timp ce Douma se afla încă sub controlul rebelilor.

Statele Unite, Marea Britanie și Franța afirmă că, pe baza informațiilor  oferite de cei care au dat public declarații și a informațiilor proprii, sunt convine că s-au folosit clor și eventual un agent neurotoxic.

Sâmbătă, au fost lansate rachete de croazieră care au bombardat trei ținte ”asociate în mod specific cu programul de arme chimice al regimului sirian”.

Televiziune de stat siriană a relatat că inspectorii OPCW au sosit în Douma, dar acest lucru nu a fost confirmat de OPCW.

Oficialii ruși și sirieni au citat „probleme de securitate” și nu au permis inspectorilor să mergă la locul presupusului atac, a declarat luni directorul general alOPCW.

Autoritățile din Siria au oferit inspectorilor șansa de a intervieva 22 de persoane despre care au afirmat că sunt de la locul presupusului atac și ar putea fi aduse la Damasc pentru interviuri, conform BBC care citeză surse.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…