Acasă Extern Belina, mon amour

Belina, mon amour

Repunerea în discuție a unui caz din 2014, discutat masiv în presă la vremea respectivă, arată mai degrabă că „lupta împotriva corupției” se reduce la „băgați-l pe Dragnea la pușcărie”.

Acțiunile în forță ale DNA – vezi chemarea la audieri a angajaților de la ferma de porci în urmă cu două luni, doar, doar va scăpa vreunul ceva, presiunile pe compania Tel Drum, ș.a., toate arată doar un război personal între Koveși și Dragnea. Acest lucru a condus și la discreditarea DNA care a scos de pe agenda publică problema integrității. Abuzurile făcute de DNA și SRI au compromis ideea de justiție și vor avea efect pe termen lung.

Tactic vorbind, hărțuirea lui Sevil Shaideh a vizat retragerea ei din guvern și ruprea legăturii dintre Dragnea și banii pentru cei din teritoriu, ceea ce ar duce la slăbirea poziției acestuia și eventuala debarcare. Nu are sorți de reușită acest demers, deoarece Dragnea și-a numit un alt fidel pentru a păstra controlul. Poate fi o formă de a-l ține ocupat pe Dragnea pentru a nu vedea că îndreaptă partidul spre abis. Cum se spune, „când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi mințile”.

Recentele dezvăluiri ale colonelului Dragomir, denunțul fostului ministru al comunicațiilor, Gabriel Sandu, în cazul Microsoft, care arată presiunile exercitate de ambasadorii americani care țin lecții de anticorupție, dezvăluirile procurorului Portocală, alte scurgeri de informații interne, toate schițează un tablou în care DNA nu mai este „cavalerul în armură, fără teamă și prihană, salvator al națiunii”, ci devine irelevant și lupta anticorupție fiind acum o răfuială între tabere rivale.

Ieșirea de pe agenda politică a integrității explică și creșterea în sondaje a PSD, care își pierde astfel aura de partid nefrecventabil. De altfel, nici „acoperiții” care slujeau cu râvnă DNA nu mai dau dovadă de același entuziasm, iar tonul isteric s-a mai potolit.

Desigur, îndepărtarea Codruței Koveși nu se va face curând, însă nici nu mai exercită vreun rol semnificativ în ultima vreme, fiind consumată total de războiul personal cu Liviu Dragnea și cu luptele interne.

Practic, Codruța Kovesi rămâne pe post tocmai pentru că e inutilă.

 

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…