Acasă Extern Ciocniri în Ajun de Crăciun la Betleem

Ciocniri în Ajun de Crăciun la Betleem

În Ajunul Crăciunului, palestinienii se ciocnesc cu forțele de ordine în Betleem, locul nașterii lui Isus Hristos.

Palestinienii au organizat un miting de protest în orașul Betleem , din Cisiordania, pentru a spune încă o dată „nu” recunoașterii de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Forțele israeliene au folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante împotriva palestinienilor care s-au adunat în fața unui turn militar israelian din Betleem, cunoscut ca locul de naștere al lui Isus Hristos. Unii dintre protestatarii sunt costumați în  Moș Crăciun pentru că în rândul palestinienilor există o comunitate creștină destul de mare.

Potrivit primarului din Bethlehem, Mohammad al-Lahham, protestatarii au trimis un mesaj copiilor palestinieni despre hotărârea lor de a urma „calea spre libertate, la Ierusalim”.

Pe 6 decembrie, Președintele american Donald Trump a anunțat recunoașterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Declarația a generat un val de de proteste în rândul palestinienilor.

Oficialii palestinieni, la rândul lor, au spus că Donald Trump a făcut cea mai mare greșeală din viața sa și au făcut apel la mișcări de protest.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…