Acasă Diverse Italia: Unul din cinci tineri italieni nu are loc de muncă

Italia: Unul din cinci tineri italieni nu are loc de muncă

Unul din cinci tineri italieni nu sunt nici angajați, nici studenți potrivit unui Raport al Uniunii Europene care a fost revizuit  anul trecut.

Evaluarea privind ocuparea forței de muncă și dezvoltarea socială în Europa (ESDE) arată că Italia are cel mai mare număr de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani care nu este implicată în educație, angajare într-un loc de muncă sau formare profesională.

Raportul arată că în Italia procentul acestora este de 19,9%, aproape dublu față de media UE de 11,5%, deși a înregistrat o ușoară scădere față de anul precedent când procentul era de 21,4%.

Pentru prima dată, generația tânără este cea mai săracă din Italia. Italienii, mai mult ca oricând, pleacă din țară.

O altă statistică îngrijorătoare care a rezultat din acest Raport este numărul italienilor considerați a trăi în sărăcie extremă, care a crescut la 11,9%. Italia a fost una dintre cele trei țări incluse în revizuire. Cifrele privind rata sărăciei au crescut între 2015 și 2016 în alte două țări, în Estonia și România.

Șomajul în rândul tinerilor în Italia (sub vârsta de sub 35 de ani) a scăzut de la ultima ediție a raportului, până la 37,8% față de 40,3% în anul 2016, dar a fost țara cu cea de-a treia cea mai mare cifră alături de Greciei și Spaniei .

Italia are un procent mare, 22,6%, de persoane care desfășoară activități independente,  iar tinerii câștigă în mod semnificativ mai puțin decât colegii lor mai în vârstă.

În medie, un lucrător italian cu vârsta sub 30 de ani câștigă cu 60% mai puțin decât un lucrător de peste 60 de ani, potrivit studiului.

În UE, cifrele privind ocuparea forței de muncă au crescut în 2016, dar analiștii care au realizat raportul ESDE au comentat că, în ciuda creșterii globale, a existat „o povară deosebit de grea pentru generațiile mai tinere”, o tendință evidentă în Italia.

Îngrijorările legate de incertitudinea pe piața muncii au avut un impact marcat și asupra altor aspecte ale vieții italienilor. Tinerii părăsesc locuința părinților și au primul primul copil la vârsta de 31 și 32 de ani, cu cinci ani peste media europeană.

Tinerii de astăzi și copiii lor se descurcă mult mai greu decât părinții lor. Asta nu este ceea ce ne dorim. Trebuie să acționăm rapid […] pentru a ne păstra și îmbunătăți standardele sociale și condițiile de viață pentru generațiile viitoare”, a declarat Marianne Thyssen, Comisar european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitate în muncă.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…