Acasă Extern Italia vinde proprietăţi publice în valoare de 1,8 miliarde de euro

Italia vinde proprietăţi publice în valoare de 1,8 miliarde de euro

Italia se pregăteşte să vândă proprietăţi ale statului în valoare de 1,8 miliarde de euro pentru a mai tempera creşterea datoriilor, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate planului.

Ministerul italian al Finanţelor identifică proprietăţile deţinute de stat şi de administraţiile regionale şi locale care ar putea fi vândute – în special cazărmi, spitale şi clădiri de birouri care nu mai sunt folosite, au spus sursele citate.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că guvernul său se aşteaptă ca măsurile incluse în buget să ducă la o redresare a economiei în a doua jumătate a anului 2019, în ciuda faptului că cifrele publicate recent au arătat că ţara a intrat în recesiune, prima din 2013. Majoritatea economiştilor se aşteaptă ca avansul economiei să fie mult mai redus decât cel prognozat de Guvern, de 1%.

Planul bugetar pe trei ani, aprobat în decembrie, include venituri de 950 de milioane de euro din vânzări imobiliare în 2019 şi 150 de milioane de euro în fiecare din anii următori.

Imobilele care se află în proprietatea publică a Italiei au o valoare totală 283 miliarde de euro, potrivit informaţiilor guvernamentale de anul trecut. Acestea reprezintă aproximativ un milion de active pentru care Trezoreria a realizat un inventar.

Datoria publică a Italiei a atins în luna noiembrie un nivel record de 2.350 miliarde de euro, reprezentând 133% din PIB.

Proiectul de vânzări imobiliare va fi conturat în detaliu în următoarele luni, iar primele proprietăţi ar putea fi scoase la vânzare înainte de sfârşitul anului.

Discuţiile privesc modul de vânzare a proprietăţilor, eventual prin împărţirea lor în funcţie de locaţie şi destinaţie.

Aceasta nu ar fi prima încercare a Italiei de a obţine lichidităţi prin vânzarea de proprietăţi.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…