Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, referitor la condamnarea sa în primă instanţă, că a asistat la o execuţie în masă şi că a fost nevoie să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea sa.
”Am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea. Un judecător care a rezistat a făcut opinie separat şi mă vede nevinovat”, a declarat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a spus că a pus mandatele de lider al partidului şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor ”pe masă”.
”Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri – stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş – au spus ei – ca PSD să se destructureze”, a menţionat liderul PSD.
„CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României”, se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.
Conducerea PSD a decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea „tuturor demersurilor legale şi constituţionale” pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.
„Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român”, sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.