Acasă Extern Timmermans: Nu ştiu dacă Liviu Dragnea chiar crede ce spune

Timmermans: Nu ştiu dacă Liviu Dragnea chiar crede ce spune

Frans Timmermans, prim vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat, după o întrevedere cu Liviu Dragnea, liderul PSD, că acesta „nu vrea să părăsească familia (PES,n.red.), vrea ca posibilele neînţelegeri să fie rezolvate”, oficialul UE adăugând că „nu ştie dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”.

Timmermans s-a întâlnit cu Liviu Dragnea la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care s-a desfăşurat weekendul trecut în capitala Spaniei, Madrid. La întrevedere au mai participat Serghei Ştanişev, preşedintele PES, şi Udo Bullmann, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European.

Frans Timmermans a declarat pentru site-ul Politico.eu că a fost „foarte strict şi foarte clar” în cadrul întâlnirii menţionate anterior.

Liviu Dragnea „vrea să discute cu noi, nu vrea să părăsească familia (PES), vrea ca posibilele neînţelegeri să fie rezolvate. În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem face asta”, a adăugat Timmermans.

În calitate de prim vicepreşedinte al Comisiei Europene, Timmermans a afirmat că va discuta chiar „săptămâna viitoare” cu guvernul Dăncilă. „Nu ştiu dacă vom avea succes. De asemnea, nu ştiu dacă Dragnea chiar crede ceea ce spune”. Oficialul european a mai completat că a auzit că Dragnea ar fi spus presei din România că toate problemele au fost deja rezolvate, însă „din păcate, nu este aşa”.

La rândul său, Bullmann a declarat dă Dragnea s-a „distanţat” de ceea ce se întâmplă în sistemul de justiţie din România şi a promis ferm că-l va sprijini pe Timmermans care candidează din partea socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„L-am confruntat [pe Dragnea] în legătură cu faptul că în România ar exista o investigaţie împotriva lui Timmermans şi [comisarului european pentru Justiţie, Vera] Jourová (Am fost clari: cine vrea să fie parte din familia noastră trebuie să respecte statul de drept”.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…