Acasă Intern Prețul la care analiștii politici ”pupă fundul” lui Dragnea (plătiți din bani publici)

Prețul la care analiștii politici ”pupă fundul” lui Dragnea (plătiți din bani publici)

România este țara unde profesia de analist politic este definită de o persoana care se ”pricepe” la politică și are ceva vechime la datu-l cu părerea la televizor despre politicieni și partide politice. În statele democratice, pentru a fi analist politic trebuie să ai studii postuniversitare în domeniul științelor politice, altfel, dreptul la liberă exprimare se traduce prin a avea opinii politice.

În țara noastră există analiști politici cu studii și experiență în domeniu, dar acești sunt de cele mai multe ori și profesori universitari.

Majoritatea celor care apar în mass media și se autodefinesc ”analiști politici” sunt mai curând    ”formatori de opinie”, persoane cărora publicul le oferă încredere cu privire la opiniile pe care aceștia le exprimă în diferite chestiuni care țin de viața publică a societății.

G4Media a publicat un articol despre firmele deținute de jurnaliști care au primit bani de la PSD, din subvenția publică pe care o primește formațiunea politică. Sumele sunt consistente și ajung la sute de mii de euro.

Cine a primit bani de la PSD?

Firma lui Bodgan Chirieac și Val Vâlcu care au site-ul de știri online dcnews.ro, compania lui Răzvan Savaliuc – care deține site-ul luju.ro, dar și  Mediafax  – grupul de presă a lui Adrian Sârbu.

Ancheta G4media – semnată de Virgil Burlă (jurnalist care a plecat de curând de la Digi 24) se bazează pe o serie de documente făcute publice de deputatul liberal Florin Roman care fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente.

Printre firmele subvenționate de PSD se află și Ridzone Creativ SRL, deținută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenței postului de televiziune România TV, sau Press Media Electronic SRL, firmă deținută de Bogdan Chirieac, de Rudolf Crişan Andreescu şi Valentin Vîlcu, jurnaliști la site-ul DCnews.ro.

Sumele plătite de PSD în perioada 2017-2018

Ridzone Creativ SRL, deținută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenței postului de televiziune România TV: 325.000 de lei (70.000 de euro)

Press Electronic (Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, proprietari DCnews.ro): 1.254.000 de lei (270.000 de euro)

Conform G4media.ro, în 2017 și 2018, Mediafax SA, societate administrată de Adrian Sârbu, ar fi primit 1.712.750 de lei, adică 370.000 de euro.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Mediafax are, în continuare, un contract cu PSD, de câteva zeci de mii de euro pe lună.

Firma Jurindex SRL aparţine jurnalistului Răzvan Savaliuc, care controlează siteul luju.ro, ar fi primit de la PSD în 2017 şi 2018 suma totală de 391.325 de lei, mai scrie G4media.ro.

Articolul integral G4media.ro: ”Cine sunt clienţii PSD plătiţi din subvenţii publice” https://www.g4media.ro/cine-sunt-clientii-psd-platiti-din-subventii-publice.html

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…