Acasă Tehnologie IoT risc pentru cyber security

IoT risc pentru cyber security

„Rețeaua invizibilă” reprezintă o amenințare majoră la adresa securității. Un hacker poate dezactiva de la distanță un aparat de susținere a vieții într-un spital sau poate închide o centrală electrică.

Acestea sunt scenariile de coșmar cu care ne confruntăm, deoarece multe organizații nu au nici o idee despre numărul de dispozitive neasigurate conectate la rețelele lor, avertizează experții în domeniul securității cibernetice.

Există dispozitive care au acces la internet și care nu sunt înregistrate ca la IT, astfel nu trebuie să respecte standardele de securitate cibernetică Acestea includ camere video și aparate aparent inofensive, cum sunt sursele de alimentare neîntreruptibile (UPS) – unități care oferă energie de rezervă a bateriei în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică.

Aceste dispozitive pot fi puncte de acces pentru hackeri. Odată intrați într-un UPS pot opri de la distanță aparate aflate în funcțiune, pot fura date ale angajaților, ale pacienților pe care le pot cripta pentru a cere răscumpărare sau le pot vinde pe piața neagră.

Instituțiile de obicei subestimează cu 30% până la 40% câte dispozitive sunt conectate la rețeaua lor de internet. Odată cu proliferarea dispozitivelor IoT (internetul obiectelor), capaciatatea de atac a hackerilor a crescut masiv. Software-ul antivirus tradițional este conceput pe baza ipotezei că există doar câteva sisteme de operare. Acum, din cauza IoT, există mii.

Când senzorul de lumină aflat pe gazon poate fi activat pe internet necesitatea monitorizării rețelelor cu scopul de a preveni atacuri cibernetice devine tot mai necesară.

Potrivit celei mai recente statistici a Verizon privind IoT există acum 8,4 miliarde de dispozitive conectate la internet.

Lipsa standardelor pentru fabricarea dispozitivelor IoT afectează securitatea rețelelor. Problema a fost evidențiată de atacurile cibernetice realizate prin dispozitive montate pe spatele unor camere video.

IoT este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă, în prezent, securitatea cibernetică. Dificultatea este că dispozitivele IoT sunt, în general, simple, ieftine și cu putere redusă, fără capacitatea de a rula programe antivirus.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…