Acasă Economie Efectele Brexit

Efectele Brexit

Dobânzile le credite urmează să crească în Marea Britanie cel mai probabil începând cu luna noiembrie, a declarat Mark Carney guvernatorul Băncii Angliei.

Această mișcare va face ca împrumuturile să fie mai scumpe.Creșterea dobânzilor va crește riscul privind  datoria consumatorilor, creditarea cu cardul, datoriile pentru mașini, împrumuturile personale, ș.a.

Măsura apare ca inversarea ratei de reducere a dobânzii pe care au practicat-o băncile după referendumul UE și care era destinată să susțină economia  într-un moment în care băncile păreau să se teamă că ar putea să se blocheze.

Inflația din Marea Britanie a crescut și a generat creșterea ratei dobânzilor, iar  creșterea economică este modestă.

Ultima dată cînd Banca Angliei a ridicat rata dobânzii a fost în iulie 2007, înainte de criza financiară. De atunci, ratele dobânzilor au fost menținute la un nivel scăzut pentru a stimula economia prin menținerea costurilor mici la împrumuturi.

Cifrele recente ale șomajului și inflația mai puternică au determinat creșterea care așa cu a afirmat Mark Carney va fi într-o măsură limitată și graduală.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…