Acasă Economie Airbus va renunţa la investiţiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

Airbus va renunţa la investiţiile din Marea Britanie, în cazul unui Brexit fără acord

Compania Airbus a declarat că ar putea fi nevoit să renunţe la investiţiile din Regatul Unit, în cazul unui Brexit fără acord, dând o replică celor care susţineau că producătorul aeronautic nu va abandona Marea Britanie.

„În cazul unui Brexit fără acord vom lua, la Airbus, decizii foarte dăunătoare pentru Marea Britanie”, a spus Tom Enders, directorul general al companiei, care a recomandat cetăţenilor să nu-i ia în seamă pe „nebunii” care susţin Brexit şi care spun că, din cauza uzinelor mari pe care compania le are în regat nu va pleca.

Comentariile au fost făcute într-un mesaj video, vine pe fondul celui mai nefavorabil scenariu pentru Brexit.

Compania Airbus, cu sediul în Toulouse, Franţa, are 14.000 de angajaţi în Regatul Unit şi susţine încă 110.000, spune Enders în filmull postat joi. Compania are uzine în Filton, în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor, unde produce aripi.

„Este o ruşine că la mai mult de doi ani după referendum, mediul de afaceri nu poate face planuri pentru viitor”, a spus Enders. „Dacă sunteţi într-adevăr siguri că Brexit este bun pentru Marea Britanie, adunaţi-vă şi întocmiţi un acord de retragere pragmatic”.

Multe companii financiare se mută din Londra. Cinci dintre cele mai mari bănci intenţionează să transfere active de 750 de miliarde de euro către Frankfurt.

„Nu faceţi greşeli, există destule ţări care ar dori să construiască aripi pentru avioanele Airbus”, a spus Enders.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …