Acasă Diverse Legea photoshop

Legea photoshop

Franța a introdus legea photoshop pentru a combate tulburările de alimentație.

Utilizarea imaginilor fotografice pentru a face oamenii să pară mai slabi trebuie să transmită acum un avertisment consumatorilor că fotografia a fost modificată.

Legislația adoptată în Franța face parte din abordarea guvernamentală privind anorexiei în țară. Se estimează că 600.000 de persoane din Franța suferă de anorexie și alte tulburări de alimentație.

Legea adoptată cere ca toate modelele care lucrează în țară să furnizeze o notă medicală care să ateste că indicele de masă corporală (IMC) este în parametri de sănătate.

Această lege este un mod de a interzice modele super-slabe care devin fani pentru foarte multe tinere ce trec la regimuri severe de alimentație care le afectează sănătatea.

Publicațiile care nu afișează avertismentul „photographie retouchée” (fotografii prelucrate) vor primi amenzi de până la 37.500 de euro sau 30% din costul anunțului. Legea se aplică atât presei, cât și mass-mediei online.

Când corpul unui model a fost modificat de un software de editare a imaginilor pentru a arăta mai siluetă decât în realitate este obligatorie aplicarea etichetei” fotografie retușată”.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…