Acasă Extern SUA: Legea Obamacare declarată neconstituţională

SUA: Legea Obamacare declarată neconstituţională

Un judecător federal din statul american Texas a decis vineri că Legea serviciilor medicale accesibile, cunoscută sub numele de Obamacare, este neconstituţională, relatează Associated Press.

Judecătorul districtual Reed O’Connor, din Fort Worth, a convenit alături de o coaliţie de 20 de state că schimbarea legii fiscale prin care a fost eliminată pedeapsa pentru lipsa asigurării de sănătate invalidează întreaga lege Obamacare.

Decizia lui O’Connor va fi cel mai probabil atacată la Curtea Supremă a SUA.

Hotărârea a fost emisă cu o zi înainte de sfârşitul unei perioade de înscriere de 45 de zile pentru acoperirea medicală în 2019, în temeiul legii.

Aproximativ 11,8 milioane de persoane la nivel national înrolaţi in 2018 în Obamacare vor trebui să-şi schimbe asigurările, în funcţie de Centrele de Asistenţă şi Servicii Medicale ale guvernului american.

Coaliţia statelor care contestă legea a fost condusă de procurorul general din Texas, Ken Paxton, şi de procurorul general din Wisconsin, Brad Schimel, ambii republicani.

Republicanii s-au opus legii din 2010, realizarea politică internă a preşedintelui democrat Barack Obama, încă de la înfiinţarea sa şi au încercat în mod repetat, dar nu au reuşit să o abroge.

Casa Albă a salutat decizia de vineri, dar a afirmat că legea va rămâne în vigoare în aşteptarea apelului preconizat la Curtea Supremă.

Încă o dată, preşedintele solicită Congresului să înlocuiască Obamacare şi să acţioneze pentru a proteja oamenii cu condiţii preexistente şi pentru a oferi americanilor servicii medicale de calitate accesibile”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o declaraţie.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…