Acasă Intern Iohannis atacă la CCR legea privind Strategia națională pe termen lung „România 2040”

Iohannis atacă la CCR legea privind Strategia națională pe termen lung „România 2040”

Președintele Klaus Iohannis a atacat joi la Curtea Constituțională legea pentru elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „România 2040”, o lege inițiată de guvernul Dăncilă.

Legea, care prevede elaborarea unui document numit „Strategia 2040”, prevede că o comisie condusă de şeful Camerei Deputaţilor, funcție ocupată în prezent de Liviu Dragnea, va elabora o strategie pentru viitorii 22 de ani, iar toate viitoarele guverne ale României vor fi obligate să includă în programele lor de guvernare principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia „România 2040”. Mai mult, toate guvernele viitoare vor fi obligate să preia în bugetele anuale prevederile Strategiei „România 2040”.

Klaus Iohannis arată că legea criticată contravine unor norme și principii constituționale, potrivit unui comunicat de presă.

Administrația prezidențială arată că adoptarea legii a fost neconstituțională, pentru că a fost încălcată competența primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbătut textul și soluțiile adoptate de Camera Deputaților.

Președintele Iohannis arată ”întreaga responsabilitate a elaborării acestei strategii de dezvoltare socială și economică a țării pe termen lung este plasată sub directa coordonare a Camerei Deputaților – cu ignorarea rolului celeilalte Camere a Parlamentului și, implicit a posibilității de decizie a acesteia, Comisia „România 2040” urmând să fie condusă de președintele Camerei Deputaților”.

Legea privind Strategia națională pe termen lung „România 2040”:

Loader
Loading...

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…