Acasă Extern Navalny a părăsit arestul

Navalny a părăsit arestul

Liderul opoziției ruse a fost eliberat, astăzi, după 20 de zile de detenție.

Alexei Navalny a fost arestat pentru încălcarea repetată a legilor care reglementează organizarea de reuniuni și mitinguri publice. El a fost reținut de poliție la sfârșitul lunii septembrie și condamnat la 20 de zile de închisoare.

După eliberare, Navalny a declarat că intenționează să se adreseze susținătorilor săi în cadrul unei meeting organizat în orașul Astrahan, din sudul Rusiei.

Navalny speră să candideze la președinția Rusiei, în 2018, chiar dacă Comisia Electorală Centrală a Rusiei îl va declara neeligibil din cauza cazierului judiciar. Navaly a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar el spune ca a fost o condamnare motivată politic.

La începutul acestei luni CEDO s-a pronunțat asupra plângerii formulate de Navaly, în 2014, motivând că hotărârea dată de instanța rusească a fost „arbitrară și vădit nerezonabilă “și a obligat Rusia să-i plătească despăgubiri.

O condamnare la închisoare într-un caz separat – despre care Navalny spune că a fost motivată politic – îl poate împiedica să candideze la funcția de președinte.

Un alt candidat, Ksenia Sobchak, și-a anunțat intenția de a candida la președinție, în alegerile din martie, 2018. Ea vrea să adune voturile liberalilor nemulțumiți de Putin, dar ea are puține șanse de a câștiga.

Vladimr Putin este candidatul favorit, cu o majoritate covârșitoare, pentru fotoliul prezidențial, în alegerile de anul viitor.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…