Acasă Extern Navalny nu va candida la președinția Rusiei

Navalny nu va candida la președinția Rusiei

Oficialii ruși l-au împiedicat pe activistul Alexey Navalny să intre în cursa pentru președinția țării,  potrivit televiziunii de stat RIA-Novosti.

Comisia Electorală Centrală din Rusia (CEC) a respins înregistrarea lui Navalny invocând o condamnare anterioară de deturnare de fonduri, a raportat RIA-Novosti.

„În primul rând, un cetățean care a fost condamnat la închisoare pentru comiterea unei infracțiuni grave sau deosebit de grave și care are o condamnare deosebită pentru această infracțiune nu are dreptul de a fi ales președinte al Federației Ruse”, a declarat membrul CEC Boris Ebzeev.

Decizia nu a fost o surpriză. Propunerea lui Navalny era puțin probabilă pentru că legea rusă împiedică  condamnații penali să candideze pentru o funcție publică.

Susținătorii lui Navalny au declarat că acesta a fost condamnat politic pentru a bloca candidatura lui la președinție.

Activistul opoziției este foarte popular în rândul tinerilor și discursurile sale au avut ca țintă corupția endemică din Rusia și lentoarea economiei. Navalny a devenit cunoscut în timpul protestelor antiguvernamentale pe scară largă din 2011.

Navalny a cerut boicotarea alegerilor din martie 2018 ca răspuns la decizia CEC.

„Anunțăm o grevă a alegătorilor”, a spus Navalny. „Procedura în care suntem invitați să participăm nu este un scrutin. Este vorba doar de Putin și de acei candidați pe care el a ales-o personal, care nu îi reprezintă nici cea mai mică amenințare”.

Președintele Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a se reînscrie în calitate de candidat independent la președinția țării,  în timpul  Conferinței anuale de presă de la Kremlin, desfășurate la începutul acestei luni.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…