Acasă Extern Sri Lanka: Unul dintre atacatorii sinucigaşi fusese arestat şi apoi eliberat

Sri Lanka: Unul dintre atacatorii sinucigaşi fusese arestat şi apoi eliberat

Unul dintre atacatorii sinucigaşi fusese arestat de poliţie înainte de comiterea atentatelor teroriste care s-au soldat cu cel puţin 359 de morţi şi apoi a fost eliberat de către autorităţi, a declarat joi pentru CNN un purtător de cuvânt al guvernului.

Ilham Ahmed Ibrahim, unul dintre cei doi fii ai lui Mohamed Ibrahim, un om de afaceri din domeniul exportului de condimente, care s-a aruncat în aer în timpul atentatelor de duminică din Sri Lanka, a detonat o bombă în interiorul hotelului Cinnamon Grand din Colombo, a declarat Sudarshana Gunawardana.

”Atacatorul sinucigaş de la hotelul Cinnamon Grand a fost cel care a fost eliberat anterior”, a afirmat acesta.

Ilham Ahmed Ibrahim şi fratele său Imsath Ahmed Ibrahim a fost identificat ca fiind unul dintre cei doi atacatori sinucigaşi vinovaţi de comiterea atacurilor teroriste din duminica paştelui catolic, care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa şi care s-au soldat cu moartea a cel puţin 359 de oameni.

Poliţia a confirmat pentru CNN că l-au reţinut pe tatăl celor doi, Mohamed Yusuf Ibrahim, un cunoscut om de afaceri, care este suspectat de complicitate şi tăinuire.

Reţeaua extremistă ISIS (Stat Islamic) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei ISIS.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Șujaa Alsayed Suleiman
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

SUA trimit sute de militari în Arabia Saudită pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul

Pentagonul a anunţat că va trimite trupe americane în Arabia Saudită pentru a proteja inte…