Acasă Extern Unul dintre teroriştii din Sri Lanka a studiat în Marea Britanie şi Australia

Unul dintre teroriştii din Sri Lanka a studiat în Marea Britanie şi Australia

Unul dintre teroriştii implicaţi în atentatele desfăşurate duminică în Sri Lanka a studiat în Marea Britanie şi Australia, a informat miercuri ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, relatează cotidianul The Guardian.

„Credem că unul dintre terorişti a studiat în Marea Britanie şi apoi în Australia, înainte de a se întoarce să se stabilească în Sri Lanka”, a declarat Ruwan Wijewardene.

Wijewardene a confirmat că multe dintre persoanele implicate au avut conexiuni internaţionale, locuind sau studiind în străinătate.

„În grupul acesta de sinucigaşi există mulţi care au studii şi provin din clase sociale medii sau superioare, aşa că familiile lor dispun de stabilitate financiară. Unii dintre ei au studiat în ţări din afară”, a adăugat acesta.

Miercuri, bilanţul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morţi, inclusiv 39 de persoane de alte naţionalitate şi 500 de răniţi.

Wijewardene a declarat că ancheta continuă, iar autorităţile se aşteaptă să reţină mai multe persoane în următoarele zile.

Reţeaua extremistă ISIS (Stat Islamic) a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei ISIS.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Șujaa Alsayed Suleiman
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

SUA trimit sute de militari în Arabia Saudită pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul

Pentagonul a anunţat că va trimite trupe americane în Arabia Saudită pentru a proteja inte…