Acasă Extern Trump: Negocierile cu Coreea de Nord sunt productive. Summit la Hanoi

Trump: Negocierile cu Coreea de Nord sunt productive. Summit la Hanoi

Preşedintele Donald Trump a declarat vineri că diplomaţii americani au avut o „întâlnire foarte productivă” cu oficialii nord-coreeni şi a anunţat că summit-ul său cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, din cursul acestei luni va avea loc în capitala Vietnamului, Hanoi, relatează Reuters.

„Reprezentanţii mei tocmai au părăsit Coreea de Nord după o întâlnire foarte productivă şi un acord de timp şi dată pentru cel de-al doilea Summit cu Kim Jong Un. Acesta va avea loc la Hanoi, Vietnam, pe 27 şi 28 februarie”, a declarat Donald Trump pe Twitter.

„Aştept cu nerăbdare să mă văd cu liderul Kim şi să avansăm cauza păcii!”, a spus el.

La începutul acestei săptămâni, președintele Trump a anunţat datele pentru cel de-al doilea summit cu Kim şi a spus că va avea loc în Vietnam, dar oraşul nu a fost dezvăluit.

Trimisul special SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a avut trei zile de discuţii la Phenian pentru a se pregăti pentru summit, a anunţat vineri Departamentul de Stat.

Biegun a fost de acord cu omologul său Kim Hyok Chol să se întâlnească din nou înainte de summit, informeaza sursa citată.

În discuţiile de la Phenian,din această săptămână, Biegun şi Kim Hyok Chol „au discutat despre angajamentele din timpul summitului Trump-Kim de la Singapore privind denuclearizarea completă, transformarea relaţiilor SUA-RPDC şi construirea unei păci durabile în Peninsula Coreeană”, a informat Departamentul de Stat al SUA.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…