Acasă Extern Trump reiterează construcția zidului de frontieră

Trump reiterează construcția zidului de frontieră

Construirea zidului pe frontiera cu Mexicul a fost promisiunea lui Donald Trump în campania prezidențială.

Luni, președintele SUA și-a reiterat sprijinul pentru crearea unui zid la granița cu Mexicul.

„Orice proiect DACA ce nu include securitatea puternică frontierelor și construirea unui zid este o pierdere totală de timp.” , a scris Donad Trump pe Twitter.

Programul DACA protejează imigranții fără acte care au fost aduși în Statele Unite când erau copii.

Senatorul republican John McCain și senatorul democrat Chris Coons intenționează să introducă, luni, o lege care va oferi beneficiarilor DACA o cale către cetățenie și va pune în aplicare o nouă securitate a frontierelor.

„Legislația noastră, care are deja un sprijin larg în Camera Reprezentanților, va aborda prioritățile cele mai urgente de a proteja și de a consolida securitatea frontierelor, de a reduce întârzierile în instanțele de imigrare și de a aborda cauzele profunde ale imigrației ilegale”, a declarat, luni, McCain într- comunicat de presă.

Săptămâna trecută, administrația Trump a dezvăluit cadru legislativ pe care l-a elaborat pentru o înțelegere privind imigrația, care ar proteja programul DACA și a inclus 25 de miliarde de dolari pentru finanțarea construcției unui zid de frontieră, precum și migrația pentru reîntregirea familiilor și o diversificare a programului de loterie a vizelor.

Construirea zidului de frontieră pentru combaterea imigrației ilegale și combaterea traficului de droguri au reprezentat promisiunile electorale ale președintelui Donald Trump.  La scurt timp după preluarea funcției, în ianuarie 2017, Trump a semnat un ordin pentru inițierea proiectului de construire a zidului de frontieră.

 

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…