Acasă Diverse Atacatorul Nicolas Cruz era depresiv și ”nebun după arme”

Atacatorul Nicolas Cruz era depresiv și ”nebun după arme”

FBI-ul a recunoscut că a primit un avertisment, anul trecut, despre comportamentul deviant a lui Nicolas Cruz.

Nicolas Cruz, tânărul de 19 ani care a împușcat mortal 17 persoane, și-a recunoscut fapta. El este acuzat de crimă cu premeditare.

Atacul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, este cel mai periculos după cel petrecut într-o altă școală din SUA în 2012.

„Cruz a declarat că a intrat în campusul școlii înarmat cu AR-15 și a început să tragă în elevii pe care i- văzut pe holurile din școală”, potrivit documentului instanței.

El a spus că a avut muniție suplimentară într-o geantă și un rucsac negru.

Cruz și-a aruncat arma și a încercat să scape amestecându-se printre elevi, se arată în documente.

Cruz a reușit să părăsească nedetectat scena înainte de a intra într-un Walmart și apoi într-un McDonalds. În cele din urmă a fost văzut de poliție și arestat la o oră după atac.

Cine este suspectul?

Nicolas Cruz a fost exmatriculat din școala pe care a atacat-o.

Un fost coleg de școală, Chad Reuters, a declarat că Nicolas Cruz era „nebun după arme”.

Cruz era o persoană depresivă și  singuratică  și era  „nebun de arme”,  interesul său față de arme a fost evident în profilurile sale sociale. Două conturi separate din Instagram, acum șterse, arată pasiunea lui Cruz pentru arme și cuțite.

Care erau avertismentele?

După ce a văzut un comentariu postat de Cruz pe YouTube, anul trecut,  utilizatorul Ben Bennight a contactat FBI-ul și a vorbit cu reprezentanții timp de aproximativ 20 de minute.

Bennight a spus că FBI l-a contactat după atacul de la liceul din Parkland. FBI a confirmat, joi, că au fost informați despre cometariile de pe YouTube,că că au efectuat „controale”, dar nu au reușit să identifice persoana din spatele înregistrării.

Profesorul de matematică, Jim Gard, a declarat pentru Miami Herald că profesorii au adresat un e-mail autorităților școlii  despre problemele de comportament ale lui Cruz.

„Au fost probleme cu el anul trecut, a amenințat studenții, și cred că a fost rugat să părăsească campusul”, a spus Jim Gard.

Cine sunt victimele?

Majoritatea celor 17 victime împușcate mortal sunt elevi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Profesorul de sport al liceului, Chris Hixon, se numără printre cei decedați, a relatat presa locală. În anul 2007, profesorul Hixon, în vârstă de 49 de ani, a servit ca rezervist al Armatei SUA în Irak.

Un alt profesor, Scott Beigel, a fost împușcat mortal în timp ce încerca să blocheze ușa, a declarat un student pentru ziarul Good Morning America.

 

4.6/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…