Acasă Intern Călin Georgescu, fișă de cadre

Călin Georgescu, fișă de cadre

 „Dosarul de cadre” al doctorului Călin Georgescu, propunerea de prim-ministru a A.U.R., obținut de la sursele Cadran Politic, îl redăm, mai jos, cu mențiunea că ceea ce înainte de 1989 era „odios”, acum este „cool”.

NUMELE: Georgescu

PRENUMELE: Călin

DATA NAȘTERII: 26 martie 1962

LOCUL NAȘTERII: București, str. Iatropol, cartierul Cotroceni. Vecini cu influență asupra evoluției ideologice și spirituale ulterioare: Nicolae Herlea (bariton, decedat în străinătate, ca și alți ”trădători de țară” precum Caragiale, Cuza, Enescu, Brâncuși).

STUDII: Facultatea de îmbunătățiri funciare și ingineria mediului din cadrul Universității Agronomice „Nicolae Bălcescu” (examen de diplomă în 1986). Doctorat în știința solului, în 1998.

APARTENENȚA POLITICĂ: A refuzat să fie membru al Partidului Comunist Român.

PĂRINȚII:

Tatăl, Scarlat Georgescu, născut în 1922; ofițer de artilerie pe frontul de Vest; inginer agronom, fondatorul cadastrului funciar; autor al unui manual de Cadastru funciar (Ceres, 1971) pentru anii II, III, IV, după care s-a învățat în liceele agricole din R.S.R. Nu a fost membru al P.C.R. A fost o vreme profesor la Liceul agricol din Brănești.

Mama, Aneta Georgescu (fostă Popescu), a lucrat la Institutul de Geodezie. A fost, o vreme, în anii ’60, secretara ministrului Agriculturii.

ALTE RUDE:

Bunicul din partea tatălui, preot ortodox, descendent dintr-o familie de preoți ortodocși din Râmnicu Sărat (jud. Buzău). Familia a deținut pământuri și păduri în comuna Valea Salciei. Cavoul familiei se află în cimitirul ortodox Eternitatea din Râmnicu Sărat (jud. Buzău)

Preotul Dumitru Georgescu, bunicul lui Călin Georgescu

Verișoara tatălui, Maria Georgescu, a fost secretara lui Nicolae Iorga și a avut o mare influență asupra nepotului Călin Georgescu.

Verișorul tatălui, Leon Georgescu, a fost șeful Baroului Constanța. A avut mare influență asupra nepotului Călin Georgescu.

Fratele mamei, Traian Popescu, general în Armata Română, a făcut parte din garda Mareșalului Antonescu.

Cumnatul mamei, Aurelian, Bucătaru, pictor, a avut și el mare influență asupra educației nepotului Călin Georgescu.

REZOLUȚIE: Călin Georgescu descinde dintr-o familie de creștini ortodocși, aparținând burgheziei intelectuale.

3.6/5 - (28 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…