Acasă Diverse Ceasurile Louis Moinet cu meteoriți

Ceasurile Louis Moinet cu meteoriți

Louis Moinet a folosit materiale extravagante pentru ultimele două creații. Unul este Dhofar, care încorporează bucăți dintr-un meteorit lunar care s-a prăbușit în sultanatul Omanului, în timp ce celălalt, numit Acasta, conține bucăți de rocă Acnea gneiss, una dintre cele mai vechi roci care au supraviețuit crustei Pământului.

Meteoriții cad mereu pe Pământ, dar cele mai scumpe fragmente sunt din meteoriți metalici, care sunt foarte rari, cei mai muți meteoriți sunt formați din rocă.

Meteoriții sunt fragmente rămase de la formarea sistemului solar cu miliarde de ani în urmă sau mai rar sunt meteoriți lunari, dintre care se cunosc doar o sută.

Acești meteoriți au fost inițial parte a Lunii, dar au ajuns în spațiu în urma impactului unui asteroid care i-a aruncat de pe orbită.

Unul dintre meteoriții lunari este Dhofar 457, care a fost descoperit în Oman, în 2001 de către căutătorul de meteoriți Luc Labenne. Un fragment al acestui rătăcitor cosmic formează cadranul ceasului Dhofar, unde este folosit ca fundal pentru a contrasta ora și minutul.

Acasta este o variantă cu aceeași temă, care folosește o piesă de rocă Acnea gneiss pentru cadranul său. Această rocă metamorfică provine din din sălbăticia Canadei, din craterul Slave, fiind estimată a avea o vechime de aproximativ patru miliarde de ani, ceea ce o face una dintre cele mai vechi roci de pe Pământ.

Carcasa ceasului este din aur alb, de 18 k, rezistentă la apă, la 30 m (100 ft), care este fixată cu o curea aligator albastră sau neagră cu o încuietoare pliabilă.

Ceasurile Dhofar și Acasta se vând la prețul de 320.000 de franci elvețieni (337.000 dolari SUA).

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…