Acasă Diverse Curcubeu de Guinness Book

Curcubeu de Guinness Book

În Munții Taipei un curcubeu uriaș a încântat locuitorii timp de nouă ore, stabilind prin durată un record în Guinness Book.

Apariția unui curcubeu oferă o priveliște minunată pentru majoritatea oamenilor, chiar dacă imaginea este efemeră.

Săptămâna trecută, profesorii și studenții Universității Culturale din China, din Munții Taipei, au fost încântați să admire un curcubeu uriaș, timp de nouă ore.

„A fost uimitor … S-a simtit ca un dar din cer … E atat de rar!” a declarat Chou Kun-hsuan, profesor la Departamentul de Știinte Atmosferice al Universității.

Prof. Chou și al doilea profesor, Liu Ching-huang, au condus eforturile de a documenta curcubeul cu ajutorul studenților și a comunității din campus. Observațiile, imaginile și înregistrările video au arătat că durata curcubeului a fost de 8 ore și 58 de minute, de la ora 06:57 până la ora 15:55.

Cea mai lungă durată înregistrată anterior a fost pentru curcubeul din Yorkshire, Marea Britanie, din 14 martie 1994. Curcubeul a fost înregistrat ca durată de șase ore, între orele 09:00 și 15:00, potrivit Guinness World Records.

În general, curcubetele durează mai puțin de o oră, conform site-ului web al Guinness. „După patru ore, am mobilizat toți studenții noștri și am început să îi anunțăm pe toți în școală pentru a face poze și a ne trimite poze”, a spus Prof Chou.

Departamentul colectează, acum, toate dovezile care se aplică pentru înregistrarea Guinness: „Cu cele 10.000 de fotografii pe care le-am luat în departamentul nostru și cele luate de alții din campus și din vecinătate, am încredere că putem dovedi Guinness, că acest curcubeu a durat timp de nouă ore „, a spus Prof Chou.

Condițiile care au făcut ca durata curcubeului să fie atât de mare au oferite de musonul sezonier din nord-est care a prins umiditate în aer, formând nori; lumina soarelui și o viteză a vântului relativ scăzută de 2,5-5 metri pe secundă.

Astfel de condiții atmosferice sunt comune iarna în zona de munte Yangmingshan din Taipei, unde se află campusul universitar, fiind un loc ideal pentru observarea curcubeelor ​​de lungă durată, a spus Prof Chou.

El a adăugat: „Am de gând să contactez departamentul de turism din orașul Taipei pentru a promova acest lucru”, puteți vedea un curcubeu de nouă ore în Taipei în timpul iernii, este uimitor! Vino la Taipei!”

Imagini de la Universitatea de Cultura din China

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…