Acasă Extern Întâlnirea informală Trump – Putin

Întâlnirea informală Trump – Putin

În timp ce Casa Albă nu a comentat discuțiile purtate de Donald Trump și Vladimir Putin, agențiile rusești de știri au citat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că cei doi lideri au căzut de acord asupra unei declarații comune cu privire la modul în care trebuie abordate violențele care se desfășoară în prezent în Siria.

Kremlinul a afirmat în declarație că Statele Unite și Rusia își vor continua „determinarea” de a combate statul islamic (ISIS) până când acesta va fi înfrânt.

„Președinții și-au confirmat hotărârea de a învinge ISIS în Siria”, a declarat Kremlinul, adăugând că liderii „au convenit să mențină deschise canale militare de comunicare” între forțele SUA și Rusia.

În căutarea unei soluții politice și diplomatice, Donald Trump și Vladimir Putin „au convenit asupra faptului că nu există o soluție militară pentru conflictul din Siria”, a declarat Kremlinul.

Rusia a fost principalul aliat al guvernului lui Bashar al-Assad în Siria, iar Statele Unite au sprijinit grupurile rebele și au condus o coaliție care a efectuat atacuri aeriene împotriva pozițiilor ISIS din Siria.

Discuția informală

Donald Trump și Vladimir Putin nu au avut programată o întâlnire formală în timpul summit-ului anual de Cooperare Economică Asia-Pacific, ei au fost văzuți împreună la fotografia de grup a liderilor APEC, când și-au dat mâna. După sesiunea de fotografiere Trump și Putin au stat de vorbă împreună cu un grup de lideri, într-un loc retras.

Cei doi și-au dat din nou mâna la cina pentru delegații de la summit organizată vineri seara.

Conform agendei publicate de Casa Albă, președintele S.U.A. a participat la ceea ce au numit o „retragere pentru discuții a liderilor economici prezenți la reuniune”. Au fost, de asemenea, „un prânz de lucru” și o „a doua întâlnire a liderilor economici APEC”, precum și fotografia de grup.

La începutul săptămânii, Donald Trump a spus că dorește să vorbească cu Vladimir Putin despre retragerea sprijinului economic pentru Coreea de Nord, parte din ceea ce președintele Trump prevede ca fiind un efort internațional pentru a presa guvernul lui Kim Jong-un să renunțe la armele nucleare.

„Nu există o întâlnire formală sau ceva programat pentru ei”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders. „Ei vor fi în același loc, se vor saluta și vor vorbi unul cu altul” desigur, posibil si probabil, a adăugat ea.

Donald Trump și Vladimir Putin s-au întâlnit într-un moment în care un consilier special și un membru al Congresului american investighează interferențele rusești în alegerile prezidențiale de anul trecut, inclusiv contactele cu asociații de campanie electorală a lui Donald Trump.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…