Acasă Cultură Maestrul Gheorghe Zamfir – Zeul Mondial al Naiului

Maestrul Gheorghe Zamfir – Zeul Mondial al Naiului

Maestrul Gheorghe Zamfir este cel mai vestit dintre românii în viață, fiind comparabil cu Brâncuși, cu Eminescu, cu Mihai Viteazu, cu Ștefan cel Mare și cu Cantemir. Opera muzicală a maestrului Gheorghe Zamfir este de necuprins în cuvinte.

Maestrul Gheorghe Zamfir este autorul a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic, a vândut peste 750 milioane de discuri în toată lumea, are peste 200 de albume înregistrate, 120 de Discuri de Aur și de Platină, și nenumărate distincții la nivel mondial.

Cu ocazia Centenarului românesc, maestrul Gheorghe Zamfir a fost invitat în China pentru a susține un concert. La acest eveniment cultural, au fost prezente personalități artistice din Australia, Noua Zeelandă, Filipine și din state ale Asiei de Sud-Est venite pentru a-l întâlni și a-l omagia pe maestrul Gheorghe zamfir.

În Ajun de Crăciun ”artistul care i-a dedicat un concert bunului Dumnezeu și care în China este considerat Zeul Mondial al Naiului, Zeul Pan reîntrupat, românul Gheorghe Zamfir a venit în orașul Xian pentru un concert, pentru a preda și a-i instrui în subtilitățile instrumentului muzical pe nenumărații săi admiratori, profesori de nai, veniți din toată China, de la sud la nord și de la est la vest. Pe scenă, recitalul a fost un triumf fără egal! Gheorghe Zamfir nu cântă la nai, el recrează de fiecare dată melodiile respective, le oferă în manieră unică fiecărui public în parte, izvorăsc din el ca din matca originară. Câte milioane de oameni au devenit români ascultându-l. Gheorghe Zamfir a povestit la nai miracolul Centenarului”, scrie Constantin Lupeanu în articolul ”Corepondență din China” publicat în revista națională de cultură, politică și știință, editată de Academia Română.

Cum l-au primit chinezii pe maestrul Zamfir

China, țara cu cea mai veche și vastă cultură multimilenară neîntreruptă de pe Terra, știe să aprecieză și să onoreze valorile culturale univerale.

La aeroportul din Xian, maestrul Gheorghe Zamfir a fost întâmpinat de numeroase personalități culturale din China.

Maestrul Gheorghe Zamfir a fost numit Director Onorific pe viață de către  Academia de Muzică din Xian. El a fost invitat pentru a susține o conferință în fața sutelor de studenți și profesori din mediul academic.

În timpul sejurului petrecut în China, maestrul Gheorghe Zamfir a fost vizitat de mulți muzicieni și studenți chinezi care, atunci când îl întâlneau, îi sărutau mână și i se inchinau. În cultura chineză, marile genii și personalități sunt zeificate, fiind considerate persoane trimise de Fii Cerului pentru a ajuta umanitatea.

Autograful dat de maestrul Gheorghe Zamfir a fost expus în Muzeul Culturii din Xian.

Guvernul României va trebui, ca o recunoaștere a meritelor internaționale, să dedice un Muzeu  Gheorghe Zamfir, un loc unde să poată fi expuse cele 120 de Discuri de Aur și de Platină, alături de numeroasele distincții și decorații ale artistului de renume mondial.

Maestrul Gheorghe Zamfir este cel mai cunoscut român de pe planetă, meritele sale la îmbogățirea culturii naționale și a culturii universale sunt inegalabile și inestimabile.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Virginia Mircea
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Viitorul geopolitic al Rusiei

Cartea analistului politic rus Aleksandr Dugin ”Fundamentele geopoliticii: viitorul geopol…