Acasă Extern O lovitura aeriană saudită a ucis 12 civili inclusiv 7 copii

O lovitura aeriană saudită a ucis 12 civili inclusiv 7 copii

O lovitură aeriană a coaliției conduse de Arabia Saudită în Yemen a ucis 12 civili, inclusiv șapte copii, marți, în orașul costal Hodeidah luni, au spus medicii și un martor, informează Reuters.

Medicii și un martor au declarat că lovitura aeriană a distrus o casă din cartierul al-Hali, unde locuiau cetățeni din alte provincii.

Cele 12 victime erau membri ai aceleiași familii, au spus aceștia.

Un purtător de cuvânt al coaliției conduse de Saudită a declarat pentru Reuters: „Luăm această relatare foarte serios și face investigații folosind un proces independent, aprobat la nivel internațional. Acest lucru fiind în  desfășurare ar fi inadecvat să comentăm. ”

Hodeidah găzduiește cel mai mare port din Yemen, o țară săracă unde cea mai mare parte a ajutorului umanitar ajunge la milioane de civili aflați în pragul foametei. Operarea portului, controlată de houthis – o grupare susținută de Iran, nu a fost afectată de lovitura aeriană.

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au intervenit în războiul civil din Yemen în 2015 împotriva grupării  houthis pentru a restabili guvernul recunoscut pe plan internațional al președintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi, care se află în exil în Arabia Saudită.

Alianța, care include și alte state musulmane sunnite, a efectuat mii de lovituri aeriene care vizează luptătorii houthi și a lovit adesea zone civile, deși neagă că a făcut vreodată acest lucru intenționat.

Războiul a ucis peste 10.000 de persoane, a strămutat peste 2 milioane de persoane, iar țara este cea mai săracă din Peninsula Arabică, locuitorii acesteia se află în pragul foametei.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…