Acasă Extern Oficialii sud-coreeni vizitează China, Japonia și Rusia

Oficialii sud-coreeni vizitează China, Japonia și Rusia

Doi înalți oficiali sud-coreeni care au participat săptămâna trecută la întâlnirea cu liderul nord-coreean Kim Jong-un vor vizita China și Japonia, a declarat duminică un oficial de la președiția sud-coreeană, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al președintelui sud-coreean, Kim Eui-kyeom, a declarat într-un mesaj că șeful Biroului Securității Naționale, Chung Eui-yong, se va întâlni luni cu președintele Chinei, Xi Jinping, iar șeful agenției de spionaj, Suh Hoon, însoțit de parlamentarul Chung Nam Gwan-pyo se va întâlni marți cu premierul Japonie, Shinzo Abe.

Chung Eui-yong și Suh Hoon vor pleca în China și Japonia pentru a discuta cu oficialii de acolo despre vizita lor în Coreea de Nord.

După vizita de la Beijing, Chung Eui-yong va avea întrevderi cu oficialii de la Moscova, dar detaliile nu au fost încă anunțate.

Cei doi oficiali sud-coreeni s-au întors duminică din vizita efectuată în Statele Unite, unde au prezentat președintelui american Donald Trump invitația liderului nord-coreean, Kim Jong Un, pentru dialogul asupra programului său nuclear.

Președintele Trump a fost de acord să se întâlnească cu Kim Jong-un, iar cei doi sunt așteptați să aibă întâlnirea înainte de sfârșitul lunii mai, deși nu a fost stabilit locul și data.

Un oficial de la președinția sud-coreeană a declarat, duminică, reporterilor că localitatea Panmunjom, situat la granița inter-coreeană, va fi cel mai probabil locul unde se va desfășura summit-ul dintre SUA și Coreea de Nord.

Kim Jong-un se va întâlni cu președintele sud-coreean Moon Jae-in la Panmunjom, înainte de sfârșitul lunii aprilie, în primul summit inter-coreean la nivel înalt, după mai mult de un deceniu.

Alte locații, vehiculate de mass media, pentru summit-ul Trump – Kim includ Elveția, Suedia și Insula Jeju din sudul Coreei.

Oficialii din Coreea de Nord și din Statele Unite vor avea discuții directe, în timp ce Coreea de Sud va fi rugată să se consulte cu ambele state, a declarat oficialul sud-coreean.

Președintele Trump a declarat sâmbătă că întâlnirea planificată cu Kim Jong-un s-ar putea încheia rapid fără un acord sau ar putea avea ca rezultat „o mare reușită pentru lume” , aceea de a relaxa tensiunile nucleare dintre cele două țări.

„Pot să plec repede”, dacă progresul privind un acord nu pare posibil, a declarat Trump în timpul campaniei din vestul Pennsylvania, unde îl susținere pe candidatului republican pentru Congres, Rick Saccone.

Trump a spus că el crede că nord-coreenii doresc să facă pace și „cred că este timpul”.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…