Acasă Extern Revenirea lui Blaga în PNL

Revenirea lui Blaga în PNL

Modificarea statutului partidului, la Congres, a lăsat loc liber pentru întoarcerea lui Vasile Blaga în vârful PNL.

Cea mai importantă modificare operată de CN este revenirea triumfală a lui Vasile Blaga în conducerea „operativă” a partidului, după retragerea de anul trecut pe motiv de dosar penal.

Mai exact, CN a decis că foștii președinți ai partidului, membri PNL, aleși de către forurile statutare (Congres sau Convenție), aflați în funcție la data fuziunii din anul 2014 și ulterior acesteia” devin membri ai BEx”. Statutul în vigoare prevedea că foștii președinți ai PNL sunt membri de drept ai Biroului Permanent.

În urma acestor modificări, foștii președinți sunt membri și în BEx. Numai că, în acest caz, se aplică un filtru: este vorba doar de foștii președinți aflați în funcție la data fuziunii din 2014 și după, și doar cei aleși în respectiva funcție de către forurile îndrituite ale partidului. În traducere asta înseamnă că Alina Gorghiu și Raluca Turcan nu se califică, nefiind lideri aleși de congres.

De afectat e afectată, însă, doar Alina Gorghiu, pentru că Turcan e deja membru al BEx. Din cauza acestui filtru, Gorghiu rămâne cu buzele umflate. Nici Crin Antonescu nu se încadrează, din cauza aceleiași prevederi. Klaus Iohannis, alt fost președinte, se încadrează, dar el este la Cotroceni, deci nu are cum ocupa funcția. Singurul fost președinte pentru care se aplică această modificare statutară este Vasile Blaga. Căci pentru el făcut, modificarea.

Tandemul Orban-Blaga și-a împărțit feliile în partid și ambii vor deschide lista de candidați PNL la europarlamentare. Fostul ministru de Interne declarând în cadru restrâns că unica dorință pe care o mai are în politică este un mandat de europarlamentar. Cum va conduce Orban PNL de la Bruxelles e, deja, altă problemă.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…