Acasă Extern SUA sancționează 210 ruși apropiați de Putin

SUA sancționează 210 ruși apropiați de Putin

SUA a publicat o listă cu 114 politicieni și 96 de oligarhi apropiați de președintele Vladimir Putin, ca parte a unor sancțiuni care urmăresc să pedepsească Rusia pentru amestecul în alegerile din SUA, a relatat BBC.

Congresul american a adoptat legea sancțiunilor în luna august. Președintele Donald Trump a semnat-o spunând că are rezerve.

Unii dintre rușii nominalizați sunt deja sancționați de SUA.

Parlamentarul rus, Frants Klintsevich, a răspuns imediat după publicarea listei spunând că va fi un răspuns dur din partea Moscova la sancțiunile SUA.

Patriarhul Vladimir Dzhabarov a spus că includerea aproape a întregii conduceri a țării este o  desființare de facto a relațiilor americano-ruse.

În mod informal sancțiunile sunt cunoscute  în Statele Unite sub numele de „lista Putin”. Cetățenii ruși nominalizați de Trezoreria SUA includ 42 de membri din Cabinetul președintelui Vladimr Putin, inclusiv premierul Dmitri Medvedev, împreună cu șefii agențiilor de informații și oameni de afaceri.

Printre oligarhii de rang înalt nominalizați de SUA se numără Roman Abramovici și Oleg Deripaska. În conformitate cu legislația americană, Actul privind Sancțiunile Împotriva Adversarilor SUA (Caatsa), trebuia emis până luni și a fost publicată cu 10 minute înainte de miezul nopții.

Analiștii declară că întârzierea publicării listei până în ultimul moment, reflectă poziția de detașare a președintelui Trump față de lege și opoziția sa față de necesitatea de a sancționa mai mulți cetățeni ruși.

Guvernul SUA susține că legea Caatsa a împins deja guvernele din întreaga lume să anuleze înțelegerile financiare cu Rusia în valoare de miliarde de dolari, sugerând că nu erau necesare mai multe sancțiuni.

„Din această perspectivă, în cazul în care legea funcționează, nu vor fi impuse sancțiuni asupra anumitor entități sau persoane fizice, deoarece legea este, de fapt, o funcție de descurajare”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat, Heather Nauert.

Legea Caatsa a înfuriat Moscova. Premierul Dimitri Medvedev a declarat că această lege însemnă că SUA a declarat „un război comercial la scară largă” împotriva Rusiei.

Când președintele Donald Trump a promulgat legea, a atașat o declarație numind măsura „profund defectuoasă”.

„În calitate de președinte, pot să mă înțeleg mult mai bine cu țările străine decât cu Congresul”, a spus Trump.

Legea Caatsa reflectă furia Congresului american cu privire la anexarea Crimeei de către Rusia.

Trezoreria americană a declarat că a continuat să mențină presiunea asupra Rusiei în această privință.

Săptămâna trecută au fost desemnate alte 21 de persoane și 9 entități din Rusia pentru a fi supuse sancțiunilor.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…