Acasă Extern Trump are dreptul să-l demită pe Mueller

Trump are dreptul să-l demită pe Mueller

Preşedintele american Donald Trump consideră că are dreptul de a-l demite pe procurorul special Robert Mueller, care anchetează ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial american, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit CNN.

„Am fost informaţi că preşedintele are cu certitudine puterea de a lua această decizie”, a declarat Sanders în legătură cu posibilitatea demiterii lui Mueller, la o zi după ce agenţii FBI au descins la biroul avocatului personal al lui Trump, după ce au obţinut un mandat pe baza unor informaţii primite de la Mueller.

Sanders a mai afirmat că preşedintele este de părere că investigaţia a mers prea departe.

Numeroşi lideri politici americani l-au avertizat pe Trump să nu îl demită pe procurorul special care coordonează anchetele în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

În prezent, procurorul special Robert Mueller poate fi demis de procurorul general adjunct Rod Rosenstein, după ce procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat din anchetele privind campania din 2016.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…