Acasă Extern Trump: Putin este concurent nu inamic

Trump: Putin este concurent nu inamic

Președintele american Donald Trump l-a descris joi, pe Vladimir Putin ca fiind „concurent”, nu „inamic” și a declarat că se așteaptă ca să se înțeleagă bine cu liderul rus în cadrul summitului care va avea loc săptămâna viitoare la Helsinki.

În conferința de presă susținută după summitul NATO de la Bruxelles, președintele Trump a reiterat remarca privind întâlnirea cu Vladimir Putin ca fiind cea mai ușoară pentru el în cadrul vizitei în Europa, la Bruxelles și în Marea Britanie.

„Cred că ne vom înțelege bine. Dar în cele din urmă el este un concurent. Reprezintă Rusia. Eu reprezint Statele Unite. Deci, într-un sens, suntem concurenți, nu este o chestiune de prieten sau de inamic. Nu este inamicul meu „, a spus Donald Trump.

„Sperăm că într-o zi, poate că va fi prieten. S-ar putea întâmpla, dar nu îl cunosc foarte bine, a adăugat președintele Trump.

Președintele american a evitat să critice anexarea Crimeei la Rusia în 2014, afirmând că acel lucru s-a întâmplat în mandatul fostului președinte american Barak Obama, care nu a făcut nimic în timpul în care Rusia construia un pod pentru a se lega de Crimeeea, nici când s-a construit o bază pentru submarine în Crimeeea.

Președintele Trump a refuzat să-l numească pe Vladimir Putin ca fiind o amenințare.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…