Acasă Extern Trump-Rusia: Steve Bannon a fost interogat în dosarul lui Mueller

Trump-Rusia: Steve Bannon a fost interogat în dosarul lui Mueller

Steve Bannon, fostul șef al strategiei de campanie electorală, din 2016, a președintelui Donald Trump, a fost intervievat în dosarul lui Mueller, ca parte a unei investigații privind implicarea rușilor în alegerile din 2016.

După campania electorală Steve Bannon a devenit un membru important al staff-ului de la casa Albă,  dar a părăsit postul în luna august, pe fondul tensiunii create de acest caz..

Consilierul special, Robert Mueller conduce investigația cu privire la colaborarea lui Donald Trump, în timpul campaniei electorale, cu Rusia pentru a influența alegerile din SUA. Atât Moscova, cât și președintele Trump au neagat acest lucru

Saga Trump-Rusia în 200 de cuvinte

Anchetatorii cred că Steve Bannon ar putea deține informații cruciale despre administrația Trump, inclusiv detalii despre motivul pentru care fostul director al FBI, James Comey, a fost concediat de către președinte.

James Comey a spus anterior că „nu există nici o îndoială” că a fost concediat de președintele Trump pentru a „schimba” ancheta în cazul Rusiei, o acuzație pe care Casa Albă neagă.

Nu este clar de ce a fost interogat Steve Bannon, dar se spune că a petrecut în jur de 20 de ore vorbind cu echipa dlui Mueller, conform relatării BBC.

O sursă apropiată procesului, totuși, a declarat pentru Associated Press că Steve Bannon a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate. Această anchetă se desfășoară alături de alte patru similare, conduse de politicieni în Congresul american.

Bannon a apărut în fața Comisiei de informații a Congresului ca parte a investigației privind posibilele legături dintre Moscova și campania electorală a lui Donald Trump.

Inițial, Bannon a refuzat să răspundă întrebărilor Comisiei, optând în schimb să răspundă la 25 de întrebări scrise care au fost aprobate de Casa Albă.

Parlamentarii democrați au considerat că atitudinea lui Steve Bannon este un mod de a-și arăta disprețul față de Comisie.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…