Acasă Extern Un nou capitol în relațiile China-India

Un nou capitol în relațiile China-India

Președintele Chinei, Xi Jinping și premierul Indiei, Narendra Modi, au convenit să deschidă un nou capitol în relațiile dintre cele două state după un summit informal, la doar câteva luni după o dispută asupra unei demarcații pe granița din zona Himalaya care au condus la temeri legate de război.

Premierul Narendra Modi a petrecut aproximativ 24 de ore în orașul chinez Wuhan, situat în zona centrală a Chinei, în cadrul unui întâlniri cu președintele Xi Jinping, în speranța unui dialog sincer care să sporească încrederea între cele două state.

Întâlnirea a fost mai degrabă una informală decât un summit, cei doi lideri purtând vineri discuții care au durat mult mai mult decât era de așteptat, iar sâmbătă au discutat la un ceai în timpul unei excursii cu barca pe un  lac pitoresc.

„Președintele Xi a subliniat că problemele dintre China și India au un caracter limitat, temporar, dar relația dintre cele două țări este vastă și continuă”, a declarat ministrul chinez de Externe, Kong Xuanyou, reporterilor prezenți în Wuhan.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…