Acasă Diverse Un nou test dezvăluie vârsta biologică

Un nou test dezvăluie vârsta biologică

Un studiu recent a constatat că un anumit biomarker crește în probele de urină odată cu vârsta. Este ușor să vă cunoașteți vârsta cronologică, deoarece este doar timpul care a trecut de când v-ați născut. Cu toate acestea, ce spuneți de vârsta biologică – suma pe care corpul o are în vârstă fizică, care variază de la o persoană la alta?

Noul studiu vă poate arăta la un simplu test de urină ce vârsta biologică aveți.

Cunoașterea vârstei biologice este potențial foarte importantă, deoarece poate fi utilizată pentru a vă determina riscul de a dezvolta boli legate de îmbătrânire sau chiar riscul de deces. În plus, este esențial să se cunoască vârsta biologică a subiecților de testare atunci când se dezvoltă medicamente anti-îmbătrânire.

Într-un studiu anterior efectuat pe șoareci, șobolani și maimuțe, cercetătorii au descoperit că nivelurile unui biomarker cunoscut sub denumirea de 8-oxo-7,8-dihidroguanozină (sau 8-oxoGsn, pentru scurt) au crescut în probele de urină, deoarece animalele au înaintat în vârstă. Biomarkerul este produs prin oxidarea ARN (acid ribonucleic), un proces care, la rândul său, este asociat cu îmbătrânirea biologică.

„Subprodusele de oxigen produse în timpul metabolismului normal pot provoca leziuni oxidative la biomolecule în celule, cum ar fi ADN și ARN”, spune cercetătorul Jian-Ping Cai, de la Centrul Național de Gerontologie din Beijing. „Pe măsură ce îmbătrânim, suferim daune oxidative crescătoare, astfel încât nivelurile markerilor oxidanți cresc în corpul nostru”.

În noul studiu, cercetătorii au vrut să vadă dacă acelați lucru se aplică la urina umană. Folosind o tehnică de analiză rapidă numită cromatografie lichidă de înaltă performanță, au analizat probele colectate de la 1.228 de persoane cu vârsta cuprinsă între 2 și 90 de ani. La persoanele cu vârsta de 21 de ani și peste, a existat o creștere dependentă de vârstă în 8-oxoGsn urinar.

Potrivit profesorului Cai, această constatare face ca biomarkerul să promită un indicator fiabil al vârstei biologice.

Această cercetare, care a implicat oamenii de știință de la Universitatea Sichuan, este descris într-o lucrare care a fost recent publicată în jurnalul Frontiers in Aging Neuroscience.

Sursa: Frontiers Media pin EurekAlert

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…