Acasă Extern Statele Unite acuză Iranul de activităţi balistice ilegale

Statele Unite acuză Iranul de activităţi balistice ilegale

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat sâmbătă seară că Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, prin încălcarea reglementărilor internaţionale.

„Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune care poate transporta mai multe ogive”, a spus Pompeo, citat de NBC News.

„Condamnăm aceste activităţi”, a subliniat secretarul de Stat american. Deşi nu a specificat dacă presupusa rachetă poate transporta ogive nucleare, Mike Pompeo a subliniat că Iranul nu are dreptul să efectueze „activităţi balistice cu tehnologii care pot transporta focoase atomice”.

În replică, Iranul a transmis că programul balistic nu încalcă rezoluţiile Naţiunilor Unite. „Programul balistic iranian este defensiv… Nu există nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU care să interzică programul balistic iranian ori testele balistice”, a reacţionat Bahram Qasemi, purtătorul de cuvânt al Ministrului iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi condamnă frecvent activităţile balistice iraniene.

Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…