Acasă Economie Creșterea economică a SUA de 3,2%

Creșterea economică a SUA de 3,2%

În trimestrul III, economia SUA a avut cea mai mare rată de creștere din ultimii doi ani, 3,2%. 

Creșterea a fost alimentată de o mare  dezvoltare a  afacerilor și este pregătită pentru ceea ce ar putea fi o creștere modestă anul viitor ca urmare a reducerilor impresionante impuse de Congresul american, în această săptămână.

Produsul intern brut s-a extins la o rată anuală de 3,2 la sută în ultimul trimestru, a afirmat Departamentul de Stat pentru Comerț.

Această creștere economică marchează pentru prima dată din 2014 o creștere mai mare de 3% pentru două trimestre consecutive.

Republicanii din Congresul S.U.A. au aprobat săptămâna aceasta un pachet larg pentru reduceri fiscale, fiind cea mai mare revizuire a codului fiscal din ultimii 30 de ani. Promovarea pachetului de legi în Congres a oferit președintelui Donald Trump o victorie legislativă majoră. Președintel Trump este de așteptat să semneze în curând legislația care prevede reduceri pentru impozite în valoare de 1.5 trilioane de dolari.

Economiștii prognozează un impuls economic modest fața de reducerea impozitelor, care include reducerea ratei impozitului pe profit la 21% de la 35%. Stimularea fiscală  se va vedea mult mai bine după ce economia americană îți va tura motoarele.

Creșterea în al treilea trimestru a fost stimulată și de o acumularea de bunuri nevândute și de o revenire a investițiilor guvernamentale, apreciază economiștii

Creșterea investițiilor în echipamente a crescut la 10,8%, fiind cea mai mare creștere din ultimii trei ani.

Companiile au acumulat stocuri în valoare de 38,5 miliarde dolari în al treilea trimestru. Investițiile au contribuit cu 0,79 % la creșterea PIB-ului în al treilea trimestru.

Creșterea cheltuielilor de consum, care reprezintă mai mult de două treimi din economia SUA, a fost revizuită în jos cu o zecime dintr-un punct procentual, la o rată de 2,2% în al treilea trimestru. Cheltuielile consumatorilor au fost în trimestrul II 3,3%.

Datele privind vânzările cu amănuntul sugerează că cheltuielile de consum s-au accelerat în octombrie și noiembrie. Cheltuielile sunt susținute de câștigurile salariale constante și de economiile populației.

Guvernul a declarat că profiturile corporațiilor după impozitare s-au majorat cu 5,7% în ultimul trimestru. Profiturile nedistribuite s-au scumpit la o rată de 13,9%, după scăderea consecutiva pe primele două trimestre, ceea ce sugerează că, companiile anticipează reduceri fiscale majore.

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…